5 Basis Feiten Over Wijn

 

1. Wat is het verschil tussen een wijngaard en een wijnmakerij?

Een wijngaard is een stuk land waar druiven worden geteeld voor wijnproductie, terwijl een wijnmakerij de faciliteit is waar de druiven worden verwerkt tot wijn. De wijngaard is het startpunt van het wijnbereidingsproces, waar druiven worden geteeld en geoogst in de wijngaarden. De druiven worden vervolgens naar de wijnmakerij gebracht, waar ze worden geperst, gefermenteerd en gerijpt tot wijn. De wijnmakerij kan zich op dezelfde locatie bevinden als de wijngaard, of op een andere locatie waar de druiven na de oogst naartoe worden gebracht.

 

2. Hoe wordt witte wijn gemaakt?

Witte wijn kan worden gemaakt door het persen van witte druiven en het fermenteren van het sap zonder de schillen, waardoor de wijn een lichtere kleur heeft. De wijn kan vervolgens worden gerijpt in roestvrijstalen tanks, eiken vaten of andere materialen, afhankelijk van de gewenste stijl. Het proces van witte wijnmaken vereist zorgvuldige aandacht voor detail om de delicate aroma's en smaken van de druiven te behouden en te verbeteren.

 

3. Wat betekent 'vintage' op een wijnfles?

'Vintage' op een wijnfles verwijst naar het jaar waarin de druiven zijn geoogst die worden gebruikt om de wijn te maken. Het kan belangrijk zijn omdat de weersomstandigheden en oogstomstandigheden van dat jaar van invloed kunnen zijn op de kwaliteit en stijl van de wijn. Een vintage wijn kan afkomstig zijn van één oogstjaar of een blend van meerdere oogstjaren, afhankelijk van de wijnmaker en de regio.

 

4. Hoeveel wijn zit er in een standaardfles wijn?

Een standaardfles wijn bevat doorgaans 750 milliliter wijn, wat overeenkomt met ongeveer vijf glazen wijn van 150 milliliter elk. Dit kan echter variëren afhankelijk van het type wijn en de grootte van de fles. Naast de standaardfles zijn er ook andere formaten beschikbaar, waaronder magnums (1,5 liter), dubbele magnums (3 liter) en nog grotere formaten voor speciale gelegenheden.

 

5. Wat is de beste manier om wijn te bewaren?

Wijn moet worden bewaard op een koele, donkere plaats met een constante temperatuur en lage luchtvochtigheid om oxidatie te voorkomen. Flessen moeten horizontaal worden bewaard om de kurk vochtig te houden en te voorkomen dat deze uitdroogt. Het is ook belangrijk om wijn weg te houden van direct zonlicht, sterke geuren en temperatuurschommelingen, die de kwaliteit van de wijn kunnen beïnvloeden. Als je geen wijnkelder hebt, kun je overwegen om een wijnkoelkast of wijnklimaatkast te gebruiken om de ideale opslagomstandigheden te behouden.

Colored Background Section Onze Wijnkisten 1

TWEE SOORTEN WIJNKISTEN

Bij De Wijnkist bieden wij 2 verschillende Wijnkisten zodat elke wijngenieter bij ons terecht kan. Ben je een wijngenieter of een echte wijndrinker, wij hebben een Wijnkist voor jou!

De wijnkisten variƫren in prijs. In de Essentials Wijnkist zitten de beste wijnen voor de beste prijs, en in de Exclusive Wijnkist zitten natuurlijk ook de beste wijnen voor de beste prijs!