Provence Wijnstreek

Provence: Een Ode aan Zonovergoten Elegance

Provence, het land van lavendelvelden en azuurblauwe luchten, is niet alleen een idyllisch toevluchtsoord, maar ook de thuisbasis van verfijnde wijnen die de zonovergoten elegantie van de regio weerspiegelen. Als bakermat van de roséwijnen is Provence een essentieel onderdeel geworden van de wereldwijde wijnscene. Ontdek de charme van Provence en proef de tintelende frisheid van zijn onmiskenbare wijnen.

Rosé als Handtekening:

Provence staat wereldwijd bekend om zijn voortreffelijke roséwijnen. Ontdek de kunst van het rosé maken, waarbij druiven zoals Grenache, Cinsault en Syrah worden gebruikt om wijnen te produceren die zowel verfijnd als verfrissend zijn. Leer meer over de bleke tinten en de fruitige, bloemige aroma's die deze roséwijnen zo geliefd maken.

Terroir van Provence:

Het terroir van Provence, gekenmerkt door kalksteenbodems, zonovergoten heuvels en milde zee-invloeden, geeft de wijnen een unieke identiteit. Ontdek hoe de mediterrane klimatologische omstandigheden en bodemkenmerken samenwerken om wijnen te produceren die de essence van de Provence vangen.

Wit en Rood in Provence:

Naast de befaamde roséwijnen heeft Provence ook voortreffelijke witte en rode wijnen te bieden. Verken de frisse witte variëteiten zoals Rolle en Ugni Blanc, evenals de karaktervolle rode wijnen op basis van Mourvèdre, Syrah en Cabernet Sauvignon.

Provence: Een Levensstijl in een Fles:

De wijnen van Provence gaan verder dan hun smaakprofielen; ze weerspiegelen de levensstijl van de regio. Ontdek hoe het genieten van een glas Provence-wijn een ode is aan het mediterrane tempo van leven, waar ontspanning en plezier samenkomen.

Stap in de wereld van Provence, waar elke slok een viering is van zonovergoten elegantie, gepassioneerde ambacht en de unieke charme van deze betoverende regio.